Bitkoina definīcija

     

       

    Bitcoin ir pīringa maksāšanas sistēma un finansu tehnoloģija, kas lauž iesīkstējošos priekšstatus par naudu un tās lomu sabiedrībā.

   Bitkoina entuazisti no visas pasaules tic, ka šī pīringa finansu sistēma kļūs par pasaulē atzītu ciparu tehnoloģijas ēras naudu. Bitkoinu neuztur kāda valsts vai centrālā banka, bet decentralizēts lietotāju tīkls. Bitkoins, tā radītais kods, tā lietotāju vidū tiek uzskatīts par svarīgāko izgudrojumu cilvēces vēsturē, to salīdzinot ar Interneta izgudrošanu.

    Bitkoins – tā ir vienkāršota šāda “grāmatvedības saraksta” versija. Visiem pieejams reģistrs, kur katrs var vienkārši izsekot savus un svešus parādus. Bitkoina pārskaitījums izpildās 10 minūšu laikā, pie normālas tīkla noslodzes, un tu vari brīvi rīkoties ar savu naudu jebkurā pasaules malā, tev nav jāgaida bankas apstiprinājums, papildus jautājumi kas, ko, kā, kāpēc tik daudz.

        Bitkoins ir naudas evolūcijas nākamais solis. Bitkoina īpašnieks precīzi zin, kādi aktīvi ir viņa rīcībā, neatkarīgi no atrašanās vietas. Bitkoinus var pirkt, pārdot un jebkurš, kuram pieejams interneta savienojums. Tas nav zelts, kura pārvadāšana čemodānos no vienas vietas uz otru var sagādāt problēmas. Naudas pārvedumi šobrīd pasaulē prasa 3-4 dienas, un transakcijas komisija svārstās ap 1-2%. Tas pats attiecas uz darbībām ar kredīkartēm VISA, MASTERCARD.

     Mūsdienu valūtu problēma ir tā, ka lai finansu sistēma strādātu, nepieciešams sasniegt savstarpējas uzticības līmeni starp iesaistītajām pusēm. Nepieciešams uzticēties centrālajai bankai  un ticēt ka tā nepieļaus valūtas devalvāciju. Tomēr finanšu pasaule ir pilna ar piemēriem, kad šī uzticība tiek ļaunprātīgi izmantota, un to Latvijas iedzīvotāji parasti izbauda uz savas ādas – un parasti visi kopā maksājot svešus rēķinus. Spilgts piemērs 2008./2009.gada finansu krīze Latvijā, kuru izraisīja amerikāņu kompānijas Lehmans Brothers bankrots un vietējo skandināvu banku uzpūstais nekustamā īpašuma burbulis.


Lai redzētu šī brīža Bitkoina vērtību, spied šeit

Informācijas avots: https://bitcoinfoundation.lv/

Komentāri

Ierakstīt komentāru

Populāras ziņas